Varför laddas inte laptopen?

De 10 vanliga orsaker till att batteriet inte laddas på laptopen följer nedan:

1. Sliten eller defekt laddare.

Strömadaptrar för bärbara datorer kan slitas ut över tid från att sladden böjts för mycket till trasig stickpropp.

Trasig laddare
Trasig laddare är vanligt

2. Underdimensionerade bärbara laddare

Ibland ger en datorladdare inte tillräckligt med ström för att ladda batteriet medan du också använder den bärbara datorn. Detta är vanligt med utökade batterier, dvs extra batterikapacitet. Se till att strömklassificeringarna pådin bärbara dator, batteri och nätsladd överensstämmer med varandra.

3. Defekt eller utslitet eluttag på laptopen

Detta är ett av de vanligaste orsakerna till att en bärbar dator inte laddar korrekt. Chansen är stor att du behöver byta ut den eluttaget på laptopen.

4. Laptopen startar inte igen när nytt batteri installerats

Vissa bärbara datorer måste stängas av för att de ska kunna känna igen det nya batteriet. Se till att starta om eller stänga av din bärbara dator efter att ha installerat det nya batteriet.

5. Batteriet tömdes hela vägen till noll procent

Om ett laptopbatteri tömts hela vägen till noll procent har batteriet ibland inte tillräckligt med energi för att slå på datorn igen. När du försöker ladda laptopen lagrar inte batteriet ström längre, eller väldigt bristfälligt. Detta är tydliga tecken på att ditt batteri är förbrukat och behöver ersättas.

6. Batteriet laddades inte till 100% före första användningen

När batterierna är nya har de inte 100% kapacitet ännu. De behöver lite träning för att de ska kunna hålla full laddning. Ladda batteriet över natten och använd tills 20% laddas använd sedan upp batteriet igen. Upprepa detta fem gånger så kommer ditt batteri att vara helt konditionerat.

7. Datorn uppgraderades nyligen till en ny version av Windows

Ändring av operativsystem på din bärbara dator kan resultera i buggar i kommunikation mellan den bärbara datorn och batteriet. Detta kan leda till att batteriet inte laddas.

8. Batterihanteringsprogramvaran är felaktigt kalibrerad.

Ibland kan batteriet laddas men strömmätaren läser inte korrekt. Detta är vanligt på laptops som inte använder orginalbatterier. Du kan då behöva kalibrera ditt bärbara batteri via dators systeminställningar.

9. Batteriet är defekt

Även nya batterier kan ibland vara trasiga. Fel som dessa täcks alltid av garantin.

10. Laddningskretsen på moderkortet är defekt.

Detta är er mindre vanlig orsak men kan fortfarande hända. Detta kräver byte av moderkortet. Denna reparation kan kosta tusentals kronor.

Laptopbatteri.se kan ibland använda cookies för att sidan ska bli mer lättanvänd för våra besökare. Information sparas inte på ett sätt som kan härledas till enskilda individer.
Godkänn