livslängd på datorbatterier

Jämför bästa webbutik för datorbatteri

 • 4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)
  + Mer omdömen
  Leveranstid:
  1-2 dagar
  Frakt:
  Gratis
 • 3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)
  + Mer omdömen
  Leveranstid:
  2-3 dagar

  Frakt:
  Gratis
 • 3.2 out of 5 stars (3,2 / 5)
  + Mer omdömen
  Leveranstid:
  2-3 dagar
  Frakt:
  49 kr
 • 3.1 out of 5 stars (3,1 / 5)
  + Mer omdömen
  Leveranstid:
  3-4 dagar
  Frakt:
  49 kr


När din bärbara dator är ansluten till väggen körs den på den primära strömkällan, nätsladden. Litiumjonbatterier för bärbara datorer går i vänteläge när de är anslutna. livslängd på datorbatterier är beroende av att kunskap finns kring hur det ska laddas, öka kapaciteten på batteriet; läs mer nedan!

“Träna” ditt batteri genom att koppla ut datorn från nätsladden minst en gång i veckan. Håll din bärbara dator på hela tiden tills batteriet börjar laddas ut. Att inte låta batteriet tömmas och laddas upp regelbundet är det vanligaste skälet till att litiumjonbatterier får förkortad livslängd.

livslängd på datorbatterier
Ett laddbart batteri mår inte bra av att tömmas helt på ström.

Kör inte batteriet hela vägen ner till 0%

Det näst vanligaste skälet till att batterier till laptops får förkortad livslängd är att de ofta laddas ut hela vägen till 0%. Om ett laddbart batteri körs under 3% kan det skada batteriet och därmed försämra dess prestanda när det åter är fullladdat.

Forskning visar att litiumjonbatterier håller längre när de har grunda urladdnings- och uppladdningscykler. Det skadar inte batteriet att bara använda det i 5-10 minuter och sedan koppla tillbaka det till nätsladden. Uppladdningsbara batterier kommer att laddas ur av sig själv när de inte används under en tid.

Ladda din nya bärbara dator helt innan du använder den

Ditt nya batteri eller din nya laptop är i oftast i urladdat tillstånd nyinköpt. Ladda ditt batteri minst fem gånger första veckorna så att batteriet når sin fulla kapacitet.

Ladda batteriet innan du låter det nå 20%

Studier visar att batterier kommer att hålla längre när de laddas med minst 20% återstående batteritid och laddas upp till minst 80% men gärna fullt. Detta maximerar batteriets livslängd.

Laptopbatteri.se kan ibland använda cookies för att sidan ska bli mer lättanvänd för våra besökare. Information sparas inte på ett sätt som kan härledas till enskilda individer.
Godkänn