Detta kan förkorta batteriets livslängd

Batterivård och rätt kunskap om vad man bör ha för rutiner som inte skadar datorbatteriet är viktiga för hållbarhet och livslängd.
Nedan följer en del exempel på vad som kan förkorta batteriets livslängd på en Laptop.

1. Att alltid ha datorn kopplat till strömkälla via sladd gör att batteriet aldrig laddas ur. Detta gör batteriet allt sämre med tiden på att hålla kvar laddningen vilket inte är reverserbart. Minst en gång per vecka bör du koppla ur nätströmsladden.

2. När du använder din dator med batteri bör den inte laddas ur helt, helst inte under 20% kapacitet innan den laddas.

3. När din laptop är ny eller om du köpt ett nytt batteri är det viktigt att låta det laddas ur (till 20%) ca 5 ggr närmaste veckorna efter inköp. Det ger en högre prestanda och laddningen hålls kvar bättre övertiden.

4. Om din laptop är mycket kall efter att tex legat i en kall bil över natten bör du inte ladda datorn innan den återfått rumstemeratur.

5. Det kan skada batteriet om det utsätts för mycket hög värme, tex instängd i en varm bil en solig sommardag eller om den lämnas i starkt solsken.

Laptopbatteri.se kan ibland använda cookies för att sidan ska bli mer lättanvänd för våra besökare. Information sparas inte på ett sätt som kan härledas till enskilda individer.
Godkänn