Återvinning av datorbatterier

Vad gör man med en utjänt laptop?
Om enheten är för gammal eller inte i form för att donera, kan du återvinna den. Detta innebär att du skrotar din laptop. Lämligt är att du börjar med att följa instruktionen för återvinning av datorbatterier. Börja med att koppla bort batteriet från laptopen enligt nedan:

återvinning av datorbatterier
Montera bort batteriet
När ditt batteri avlägsnats söker du upp närmaste återvinningsstation och lägger batteriet i en behållare som ser ut enligt nedan:
Laptop batteri återvinning
Batterilåda återvinningstation

Återvinning av datorbatterier och laptops

Elavfall innehåller många olika sorters ämnen och gifter i sina komponenter. Dessa kan givetvis vara mycket skadliga för miljön, därför bör du aldrig slänga din gamla dator bland övrigt brännbart i en soptunna. Miljön skonas och komponeneter kan återanvändas när du lämnar in dina uttjänta laptop för återvinning. Lämna in din dator på din kommuns närmaste återvinningscentral (ÅVC). Enklast hittar du dessa genom att gå in på din kommuns hemsida och söka dig fram till närmaste ÅVC.

Innan du skrotar din gamla dator, fråga dig själv om den fortfarande är användbar. Om den är mindre än fem år är chansen stor att någon annan kan använda den. Nyare bärbara datorer kan gå till lokala ideella organisationer eller bibliotek efter att de har renoverats. Många idrottsföreningar med lite resurser tar gladeligen emot all hjälp de kan få!

Innan du lämnar ifrån dig din dator tänk på följande:

1. Kolla så batteriet fungerar, ingen vill få ens en trasig dator som de inte kan använda.
2. Gör en återställning av programvaran och töm datorn på allt personligt innehåll.
3. Kolla återigen så att allt fungerar som det ska!

Exempel på objekt för donering du kan söka efter

1. Lokala mindre idrottsföreningar.
2. Mindre ideella föreningar och verksamheter.

Tips; det finns stor risk att din dator förblir oanvänd eller hamnar i privata händer om du skänker den till stora idella organisationer som har stora resurser och mängder av donatörer.

Laptopbatteri.se kan ibland använda cookies för att sidan ska bli mer lättanvänd för våra besökare. Information sparas inte på ett sätt som kan härledas till enskilda individer.
Godkänn